Esa Aalto

Rautapitoisen kaivoveden puhdistus – Vanha ja uusi käänteisosmoosi?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Finnvoda - Käänteisosmoosi vedenpuhdistuslaite EMPRO-4000 laitteen kehittäjät Esko Aulanko ja Jorma Mustalahti

Rautapitoisen kaivoveden puhdistus onnistuu EMPRO-käänteisosmoosilaitteilla - Mutta toimivatko muiden laitteet?

Törmäsimme äskettäin ympäristöhallinnon kaivoveden käsittelyä koskevaan verkkosivusisältöön, jossa pyritään neuvomaan kaivonomistajia vedenpuhdistusmenetelmien osalta. Rautapitoisen kaivoveden puhdistus hämmensi erityisesti ja totta puhuen mykistyimme.

Emme siksi, että sisältö olisi sellaisenaan ollut huonoa, vaan siitä, että tekstissä esitetään käänteisosmoosin heikkouksia kaikkia käänteisosmoosilaitteita koskevina tekniikalle ominaisina asioina, vaikka olemme ne ongelmat ratkaisseet jo omissa laitteissamme vuosia taaksepäin.

Alle keräsimme palasia sisällöstä, jotka saattavat pahimmillaan jättää lukijalle vakaan käsityksen, että käänteisosmoosi ei ratkaise hänen ongelmaansa.

”Käänteisosmoosilla ei voi puhdistaa rautaa”

Käänteisosmoosilla ei mukamas voida puhdistaa rautaa kaivovesistä

Väite pitää sinällään paikkansa, mutta vain, jos tutkitaan tyypillisiä markkinoilla olevia laitteita.

EMPRO-laitteiden kannalta se taas on inhottava yleistys. Useat patentoidut teknologiat ja täysin uniikki huuhtelukiertotekniikkamme tekee EMPRO-laitteista raudanpoiston kuninkaallisia. Maksimi raja-arvona raudalle olemmekin pitäneet 9 mg/l. Vastaavaa ei käänteisosmoosilaitteiden markkinassa ole ja rautapitoisen kaivoveden puhdistus on yksi asiakkaidemme yleisimmistä yksittäisistä tarpeista.

”Ei yhdellä laitteella korjata kaikkia ongelmia”

Käänteisosmoosi poistaa lähes kaikki veden laatuongelmat

Kovin vahva väite, ottaen huomioon, että EMPRO-laitteet ovat yksittäisiä laitteita ja pitkälti poikkeuksetta ratkaisevat kaikki veden laatuongelmat poislukien hajut, joihin EMPRO-laitteen aktiivihiilisuodatin vaikuttaa vain hieman.

Mahdottomat tilanteet, joissa kaivo sisältää enemmän muuta kuin vettä ja vesianalyysin taulukko näyttää pikemminkin suuryrityksen tilinpäätökseltä, ovat kuitenkin asia erikseen ja niissä tilanteissa suosittelemme vesistön hyödyntämistä jos sellainen on lähettyvillä.

"Joudut yhdistelemään eri menetelmiä."

käänteisosmoosi-eri-puhdistusmenetelmien-yhdisteleminen

EMPRO-laitteet eivät juuri koskaan tarvitse laitteen ympärille edes lisää ylimääräistä esisuodatusta, eivätkä koskaan vedenpehmennystä tai massasuodatusta. Kanssamme sopivan käsittelymenetelmän löytäminen on helppoa. Yksi EMPRO-käänteisosmoosilaite, joka ratkaisee ongelman ilman tukitekniikkaa.

"...vain ruanlaittoon ja juomiseen - korkeahko hinta"

käänteisosmoosi-on-kallis-menetelmä

Väite on tuttu jäänne ajoilta, jolloin tekniikka ei ollut kohtuullisesti edes kuluttajien saatavilla. Tässä on kuluttajan nykyiset pääasialliset vaihtoehdot moniongelmaisen rautakaivon puhdistukseen.

Perinteinen vaihtoehto: Perinteinen rautapitoisen kaivoveden puhdistus tarkoittaa yhdistelmää, joka koostuu massasuodattimesta, käänteisosmoosilaitteesta ja vedenpehmentimestä, jotka toimitetaan erillisinä komponentteina. Kokoaminen ja asennus vie pitkään sekä vaatii ammattilaisen. Massan elvyttäminen, jatkuva suolan lisääminen, esisuodattimien ja membraanin vaihto muutaman vuoden välein vaikuttaa dramaattisesti vuosittaisiin ylläpitokuluihin ja asennushetkellä hintalappu on myös useimmiten tyrmäävä.

Meidän vaihtoehto: EMPRO-laitteen asennus onnistuu helpoimmillaan muutamassa tunnissa. Syötä raakavettä laitteelle ja vaihda suodattimet muutaman kerran vuodessa sekä käänteisosmoosikalvo tyypillisesti yli viiden vuoden välein.

Kumpi kuullostaa sinusta järkevämmältä?

Ympäristöhallinto – Kaivoveden käsittely

 

Empro 250

Puhdas vesi omakotitaloille ja vapaa-ajan asunnoille.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

PFAS-yhdisteet – Ikuinen riesa vai vedenpuhdistustekninen haaste

PFAS-yhdisteet lyhyesti PFAS-yhdisteet ovat niin kutsuttuja ikuisuuskemikaaleja, jotka koostuvat fluoratuista hiilivetyketjuista. Poikkeuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi PFAS-yhdisteitä käytetään lukuisissa erilaisissa sovelluksissa sammutusvaahdoista tekstiileihin. Hyödyllisyydestään

Vill du ha mer information och / eller ett personligt erbjudande?

Suostumus(Pakollinen)
informationen du lämnar in via vår kontaktformulär används endast för att kontakta dig gällande dina möjliga behov för vattenrengöringsteknik. Informationen används ej för marknadsföring. Med att lämna dina kontaktuppgifter ger du dock ditt samtycke till att vi kan lämna ut kontaktuppgifter ytterligare till någon av våra samarbetspartner, som enligt oss är geografiskt mer lämplig att servera just dig! En lista över våra samarbetspartner hittar du här https://www.finnvoda.se/samarbetspartners
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko lisätietoja ja / tai yksilöllisen tarjouksen?

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

<< palaa etusivulle

Testaa mikä vedenpuhdistusratkaisu on paras juuri sinun tarpeisiisi

Puhdas juomavesi