Onko vedenpuhdistuslaitteen turvallisuudella merkitystä?
Kysytään näin. Ostaisitko kahvinkeittimen, jonka joudut itse kokoamaan? Astianpesukoneen? Tai auton? Entä käänteisosmoosiin perustuvan vedenpuhdistuslaitteen?
Entä mitä jos huomauttaisin, että lopullista kokoonpanoa ei ole voitu koskaan testata, ennen kuin se on myyty sinulle? Tai kertoisin, että tilaamaasi pesukoneeseen ei tule koteloa, kylkiä tai kantta mukana, jotta ”Avoin rakenne mahdollistaisi helpon huollon ja nopean osien vaihdon”. Et varmaankaan antaisi esimerkiksi lapsesi liikkua samassa tilassa käynnissä olevan pesukoneen kanssa, jossa ei ole kylkiä kiinni ja koneisto moottoreineen on avoinna?
Alkaako kuullostaa pelottavalta? Niin pitäisikin.
Pesukoneet ja käänteisosmoosijärjestelmät tulee koteloida erittäin hyvistä, painavista ja usein samoista syistä.
Alle kokosimme neljä tärkeää syytä, miksi käänteisosmoosilaitteen tulee olla koteloitu.
1. Korkea vedenpaine
Käänteisosmoosilaitteiden sisällä vedenpaine lähentelee paikoin 16 baria, joka tarkoittaa avoimen koneiston liitoksen rikkoutuessa vesisuihkua, joka esimerkiksi silmiin osuessa voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa. Asianmukaisesti koteloitu vedenpuhdistuslaite taas rajoittaa kastumisen laitteen välittömään läheisyyteen sekä poistaa vaaratilanteen.
2. Sähköturvallisuus
Sähkö ja vesi yhdistelmänä vaatii turvallisuudelta erityistä tarkkuutta. Avoimena roikkuvat johdotukset vesilaitteessa ovat alttiina vahingoille, kuten kaatumisille laitteen päälle. Kotelo EMPRO-käänteisosmoosilaitteessa ennaltaehkäisee lähes täysin fyysiset vahingot laitteen tekniikalle, sekä pitää uteliaiden sormet kauempana tekniikasta.
3. Pumput ja moottorit
Vaikka moottorien tuulettimet ovat pääasiassa suojattu säleiköllä, voi säleikkö rikkoutua tai sallia pienten esineiden pääsyn tuulettimeen, joka voi aiheuttaa moottorin rikkoutumisen. Jotkut säleiköt moottoreissa ovat myös niin väljiä, että niiden välistä voi mahtua jopa sormi. Uteliaat lapset ja säleikön takana pyörivä tuuletin ovat myös yhdistelmä, joka voi houkuttaa kaikenlaisiin kokeiluihin, ehkä ikävin seurauksin.
4. Hygienia
Koteloitu laitteisto on yksinkertainen puhdistaa, sillä lika ja pöly kertyy pääasiassa kotelon pinnoille, eikä tekniikan ympärille.
EMPRO-laitteiston suunnittelussa on asetettu erityistä huomiota myös laitteen turvallisuuteen. Kotelointi ennaltaehkäisee huomattavasti riskejä sekä vähentää vahingon vaikutusta yllättävissä tilanteissa, jos jotain kaikesta huolimatta tekniikalle tapahtuu. Kaikissa laitteistoissamme on myös vikavirtasuojaus, vaikka laki ei sitä erikseen laitteistoon edellytä.
Ai niin. EMPRO-laitteiston tekniikan huoltaminen tapahtuu kaikesta turvallisuudesta huolimatta yksinkertaisesti avaamalla laitteen kansilevy (esim. EMPRO-100).