Esa Aalto

Onko turvallisuudella merkitystä valitessasi vedenpuhdistusratkaisua?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onko vedenpuhdistuslaitteen turvallisuudella merkitystä?

Kysytään näin. Ostaisitko kahvinkeittimen, jonka joudut itse kokoamaan? Astianpesukoneen? Tai auton? Entä käänteisosmoosiin perustuvan vedenpuhdistuslaitteen?

Entä mitä jos huomauttaisin, että lopullista kokoonpanoa ei ole voitu koskaan testata, ennen kuin se on myyty sinulle? Tai kertoisin, että tilaamaasi pesukoneeseen ei tule koteloa, kylkiä tai kantta mukana, jotta ”Avoin rakenne mahdollistaisi helpon huollon ja nopean osien vaihdon”. Et varmaankaan antaisi esimerkiksi lapsesi liikkua samassa tilassa käynnissä olevan pesukoneen kanssa, jossa ei ole kylkiä kiinni ja koneisto moottoreineen on avoinna?

Alkaako kuullostaa pelottavalta? Niin pitäisikin.

Pesukoneet ja käänteisosmoosijärjestelmät tulee koteloida erittäin hyvistä, painavista ja usein samoista syistä. ​

Alle kokosimme neljä tärkeää syytä, miksi käänteisosmoosilaitteen tulee olla koteloitu.

1. Korkea vedenpaine

Käänteisosmoosilaitteiden sisällä vedenpaine lähentelee paikoin 16 baria, joka tarkoittaa avoimen koneiston liitoksen rikkoutuessa vesisuihkua, joka esimerkiksi silmiin osuessa voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa. Asianmukaisesti koteloitu vedenpuhdistuslaite taas rajoittaa kastumisen laitteen välittömään läheisyyteen sekä poistaa vaaratilanteen.

2. Sähköturvallisuus

Sähkö ja vesi yhdistelmänä vaatii turvallisuudelta erityistä tarkkuutta. Avoimena roikkuvat johdotukset vesilaitteessa ovat alttiina vahingoille, kuten kaatumisille laitteen päälle. Kotelo EMPRO-käänteisosmoosilaitteessa ennaltaehkäisee lähes täysin fyysiset vahingot laitteen tekniikalle, sekä pitää uteliaiden sormet kauempana tekniikasta.

3. Pumput ja moottorit

Vaikka moottorien tuulettimet ovat pääasiassa suojattu säleiköllä, voi säleikkö rikkoutua tai sallia pienten esineiden pääsyn tuulettimeen, joka voi aiheuttaa moottorin rikkoutumisen. Jotkut säleiköt moottoreissa ovat myös niin väljiä, että niiden välistä voi mahtua jopa sormi. Uteliaat lapset ja säleikön takana pyörivä tuuletin ovat myös yhdistelmä, joka voi houkuttaa kaikenlaisiin kokeiluihin, ehkä ikävin seurauksin.

4. Hygienia

Koteloitu laitteisto on yksinkertainen puhdistaa, sillä lika ja pöly kertyy pääasiassa kotelon pinnoille, eikä tekniikan ympärille.

 

EMPRO-250 käänteisosmoosi vedenpuhdistuslaite mökeille ja vapaa-ajan asunnoille
Asianmukaisesti koteloitu vedenpuhdistuslaite

EMPRO-laitteiston suunnittelussa on asetettu erityistä huomiota myös laitteen turvallisuuteen. Kotelointi ennaltaehkäisee huomattavasti riskejä sekä vähentää vahingon vaikutusta yllättävissä tilanteissa, jos jotain kaikesta huolimatta tekniikalle tapahtuu. Kaikissa laitteistoissamme on myös vikavirtasuojaus, vaikka laki ei sitä erikseen laitteistoon edellytä.

Ai niin. EMPRO-laitteiston tekniikan huoltaminen tapahtuu kaikesta turvallisuudesta huolimatta yksinkertaisesti avaamalla laitteen kansilevy (esim. EMPRO-100).

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

PFAS-yhdisteet – Ikuinen riesa vai vedenpuhdistustekninen haaste

PFAS-yhdisteet lyhyesti PFAS-yhdisteet ovat niin kutsuttuja ikuisuuskemikaaleja, jotka koostuvat fluoratuista hiilivetyketjuista. Poikkeuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi PFAS-yhdisteitä käytetään lukuisissa erilaisissa sovelluksissa sammutusvaahdoista tekstiileihin. Hyödyllisyydestään

Vill du ha mer information och / eller ett personligt erbjudande?

Suostumus(Pakollinen)
informationen du lämnar in via vår kontaktformulär används endast för att kontakta dig gällande dina möjliga behov för vattenrengöringsteknik. Informationen används ej för marknadsföring. Med att lämna dina kontaktuppgifter ger du dock ditt samtycke till att vi kan lämna ut kontaktuppgifter ytterligare till någon av våra samarbetspartner, som enligt oss är geografiskt mer lämplig att servera just dig! En lista över våra samarbetspartner hittar du här https://www.finnvoda.se/samarbetspartners
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko lisätietoja ja / tai yksilöllisen tarjouksen?

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

<< palaa etusivulle

Testaa mikä vedenpuhdistusratkaisu on paras juuri sinun tarpeisiisi

Puhdas juomavesi